<<forrige dag2. juni næste dag>>
  2012

I den sidste generalprøve før EM-slutrunden i Polen/Ukraine vandt A-landsholdet med 2-0 over Australien foran blot 15.888 tilskuere i Parken. Daniel Agger (Liverpool FC) scorede det første mÃ¥l pÃ¥ straffespark efter godt en halv times spil, og sejren blev slÃ¥et fast midtvejs i 2. halvleg, da Andreas Bjelland (FC Nordsjælland) scorede sit første mÃ¥l for A-landsholdet. Lars Jacobsen (FC København) spillede sin landskamp nummer 50. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 772. Den foregÃ¥ende (771) blev spillet 26. maj, den efterfølgende (773) 9. juni 2012.

2012
  2007

I en kvalifikationskamp til EM 2008 i Schweiz/Østrig spillede A-landsholdet mod Sverige i Parken. I det 88. minut, ved stillingen 3-3, slog Christian B. Poulsen (Sevilla FC) svenskernes Markus Rosenberg i maven i straffesparksfeltet. Forseelsen blev rapporteret af en linjevogter til den tyske dommer, Herbert Fandel, der præsenterede Poulsen for det røde kort samt dømte straffespark til Sverige. En dansk tilskuer placeret bag det danske mÃ¥l tiltvang sig adgang til banen og overfaldt dommeren, der herefter afblæste kampen. FÃ¥ minutter senere afgjorde UEFA, som konsekvens af overfaldet pÃ¥ dommeren, at Danmark blev dømt som taber af kampen med 0-3. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 719. Den foregÃ¥ende (718) blev spillet 28. marts, den efterfølgende (720) 6. juni 2007.

2007
  2002

I 1. division vandt Farum BK med 2-1 over AC Horsens. Nordsjællænderne sikrede sig dermed oprykning, for første gang, til Superligaen/dansk fodbolds øverste række.

2002
  1997

I en kvalifikationskamp til VM 1998 i Frankrig vandt Iran med 17-0 over Maldiverne. Kampen blev spillet i Damascus, Syrien. Sejren var rekord-stor og overgik dermed den hidtil største sejr for internationale landskampe, sat den 22. oktober 1908, da Danmark vandt med 17-1 over Frankrig i semifinalerne ved OL 1908 i London.

1997
  1993

Kim Milton Nielsen var opmanden i kvalifikationskampen til VM 1994 i USA mellem Tjekkiet/Slovakiet og Rumænien. Hjemmeholdet vandt 5-2, bl.a. efter et hattrick af Peter Dubrovsky, men ogsÃ¥ efter at være reduceret til ni mand pÃ¥ blot fem minutter et kvarter før slut, hvor den danske dommer udviste først Jiri Nemec og siden Petr Vrabec.

1993
  1991

I Superligaens første sæson tabte AaB 0-2 pÃ¥ hjemmebane til Brøndby IF foran 10.700 tilskuere. Kampens huskes for at være spillet i en intens atmosfære, der kulminerede kort ind i 2. halvleg. Efter Ronnie Ekelund havde bragte de blÃ¥gule foran opstod klammeri mellem AaB′s Calle Facius og Brøndbys John ″Faxe″ Jensen, der angiveligt spyttede Facius i ansigtet uden dommeren sÃ¥ det. Det fik nordjydernes Søren Larsen til at spæne over en halv banelængde og støde ind i ″Faxe″ med brystet, hvorefter AaB′eren fik marchordre. Godt 10 minutter senere gav Frank Pingel nordjyderne dødsstødet med sit mÃ¥l til slutstillingen.

Se mål og intermezzo her (eksternt link til YouTube):

1991
  1918

Det danske landshold vandt med 3-0 over Sverige i Københavns Idrætspark. To af mÃ¥lene blev scoret af en debutant, Carl ″Skoma′r″ Hansen (B 1903). Det tredje mÃ¥l var et svensk selvmÃ¥l af Bruno Lindström (AIK). Den uheldige svensker var i øvrige den eneste pÃ¥ Arvefjendens hold, som ikke kom fra en Göteborg-klub. IFK Göteborg havde nemlig syv spillere pÃ¥ banen, medens Örgryte IS havde tre. Der var yderligere to debutanter pÃ¥ det danske hold, Svend Knudsen (AB) og Otto Larsen (BK Frem). Dette var landsholdets officielle kamp nummer 26. Den foregÃ¥ende (25) blev spillet 14. oktober 1917, den efterfølgende (27) 16. juni 1918.