<<forrige dag16. september næste dag>>
  1999

Norske Viking FK - med dansk cheftræner, Poul Erik Andreasen - vandt ganske overraskende med 3-0 over Sporting CP i 1. runde af UEFA Cup′en. Portugisernes mÃ¥lmand var ogsÃ¥ dansk, nemlig Peter Schmeichel.

1999
  1998

Brøndby IF debuterede i UEFA Champions League mod FC Bayern München. Kampen blev spillet i Parken. Efter tyskerne, planmæssigt, var kommet foran 1-0 med et kvarter tilbage af 2. halvleg, fik sjællænderne udlignet pÃ¥ et selvmÃ¥l af Thomas Helmer i det 87. minut. Et energi-mÃ¥l i overtiden af Allan Ravn sikrede en sensationel Brøndby-sejr pÃ¥ 2-1.

1998
  1990

KB vandt med 6-2 ude over Herfølge BK og byttede dermed plads med Viborg FF i bunden af 1. division. Københavnernes fire første mÃ¥l blev scoret af to brødrepar: først var det Fernando og Jan ″Chico″ Olsen, som med et mÃ¥l pÃ¥ hver side af pausen vendte sjællændernes 1-0 føring og bragte KB pÃ¥ sejrskurs med 2-1 efterfulgt af tvillingerne Michael og Martin Johansen, der øgede til 4-1. Kampens - og KB′s - sidste mÃ¥l blev scoret af Piotr Haren, der hermed scorede sit første mÃ¥l i dansk fodbolds øverste række fÃ¥ mÃ¥neder før 1. division ændrede navn - og turneringstruktur - til Superligaen.

1990
  1984

Brøndby IF vandt klubbens første trofæ ved at besejre AGF med 1-0 i finalen om Carlsberg Cup. Claus Nielsen scorede sejrsmÃ¥let foran 4.800 tilskuere i København Idrætspark.

1984
  1962

For tredje gang i de fire seneste A-landskampe vandt Danmark med cifrene 6-1. Efter Norge den 11. juni og Malta den 28. juni, gik det denne gang ud over Finland. Henning Enoksen (AGF) og Ole Madsen (HIK) scorede hver to gange. De øvrige mÃ¥l blev scoret af Eyvind Clausen (KB) og Helge Jørgensen (Odense KFUM).

1962
  1956

A-landsholdet vandt 4-0 over Finland pÃ¥ det olympiske stadion i Helsingfors. Poul Pedersen (AIA) og Jørgen Hansen (Næstved IF) scorede kampens to første mÃ¥l - begge var langskud - inden Ove Andersen (Brønshøj BK) scorede de to sidste mÃ¥l. Finland scorede ogsÃ¥ en enkelt gang, pÃ¥ et indirekte frispark, hvorfor mÃ¥let blev underkendt. Ove Hansen (Esbjerg fB) samt mÃ¥lmand Leif Petersen (B 1909) fik debut.

1956
  1951

A-landsholdet tabte 0-2 til Norge pÃ¥ Ullevaal i Oslo. Nordmændenes andet mÃ¥l var et selvmÃ¥l af Bent Jørgensen (BK Frem), der ville heade en bold tilbage til den debuterende mÃ¥lmand, Børge Hylle (OB), som kom stormende frem for at tage sig af bolden, der nu i stedet fløj hen over mÃ¥lmanden og trillede ind i det tomme mÃ¥l. Jørgen Olesen (AGF) fik ogsÃ¥ debut.

1951
  1928

Landsholdet tabte 1-2 til Tyskland i Nürnberg. Pauli Jørgensen (BK Frem) bragte Danmark foran 1-0 i begyndelsen af 1. halvleg, men tyskerne scorede to gange i 2. halvleg. Niels P. Hansen og Kay Madsen (begge BK Frem) fik debut.

1928
  1888

KB vandt 4-0 over Melchiorianer Boldklubben i finalen i fodboldturneringen under Den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København. KB′s tidligere formand, Ludvig Sylow, scorede to af mÃ¥lene.