<<forrige dag29. september næste dag>>
  2013

I den norske Tippeliga fandt et ″danskeropgør″ sted, da Sarpsborg 08 FF pĂĄ hjemmebane tabte med 1-2 til Rosenborg BK. Ved pausen førte Sarpsborg med 1-0 pĂĄ et straffespark af Aaron Samuel, men Rosenborg vendte kampen pĂĄ to mĂĄl, af John Chibuike og PĂĄl AndrĂ© Helland, i løbet af lige sĂĄ mange minutter midtvejs i 2. halvleg. Ikke færre end fem danske spillere fik fuld spilletid i kampen. For hjemmeholdet var det Steffen Ernemann og Claes Kronberg, for Trondheim-klubben var det Mike Jensen, Tobias Mikkelsen og Nicki Bille Nielsen.

2013
  2005

FC København og tyske Hamburger SV mødtes i Parken til et retur-opgør i UEFA Cup′en. Det første opgør, to uger tidligere den 15. september 2005, var endt 1-1. De sidste minutter af kampen eksploderede i dramatik med tre røde kort samt to meget tvivlsomme straffespark til tyskerne. Københavnernes mĂĄlmand, Jesper Christiansen, parerede det første, men mĂĄtte give fortabt ved det andet, der sĂĄledes blev tyskernes sejrsmĂĄl i kampen.

2005
  1992

I en returkamp i 1. runde af UEFA Cup′en spillede russiske FC Torpedo Moskva uafgjort 0-0 mod engelske Manchester United FC. Da det første opgør var endt med samme cifre, mĂĄtte der forlænget spilletid til, men den endte ogsĂĄ mĂĄlløs, hvorefter dommer Jan Damgaard fløjtede op til straffesparkskonkurrence. Peter Schmeichel, englændernes mĂĄlmand, viste klassen og reddede de to første Torpedo-forsøg, men til trods for Manchesters føring pĂĄ 2-0, sĂĄ vandt russerne med 4-3. Kampen huskes ogsĂĄ for Damgaards udvisning af Manchester Uniteds Mark Hughes et par minutter før afslutningen pĂĄ den ordinære kamp.

1992
  1982

Lyngby BK røg ud af UEFA Cup′en efter svenske IK Brage i sidste minut af returkampen udlignede sjællændernes 2-1 føring. Undervejs havde tilskuerne fornøjet sig med to selvmĂĄl, Ă©t til hver side (af John Larsen og Kenneth Gustafsson) samt et mĂĄl pĂĄ straffespark (af Lars Sørensen, der scorede selvmĂĄl i det første opgør mellem klubberne, 16. september 1982).

1982
  1970

Et selvmĂĄl af Søren Jessen bragte maltesiske Sliema Wanderers FC foran 1-0 pĂĄ hjemmebane mod AB i returkampen i 1. runde af Inter-City Fairs Cup. Gladsaxe-holdet fik dog udlignet pĂĄ straffespark inden pausen. Kampen sĂĄ længe ud til at ende 2-2, men i sidste minut fik Benny Nielsen en friløber, og udplacerede den maltiske mĂĄlmand til en AB-sejr pĂĄ 3-2 - og avancement til 2. runde med sammenlagt 10-2.

1970
  1957

I 3. division var der 7.200 tilskuere til 2-2 kampen mellem Frederikshavn fI og Ikast FS. IFS′s Holger Buhl udlignede til kampens slutresultat i det 67. minut. MĂĄlet var historisk, eftersom det samtidigt var klubbens nummer 100 i sæsonen. Aldrig før havde en klub scoret et trecifret antal mĂĄl i Danmarksturneringen.

1957
  1940

I Krigsturneringens Kreds 1 vandt Vejle BK med 11-3 over AIA efter 6-2 ved pausen. Vejle-holdets nye centerforward, Aage Sørensen, blev med fem mĂĄl dagens store helt i Nørreskoven.