<<forrige dag5. februar næste dag>>
  2005

I den tyske Bundesliga spillede FC Hansa Rostock uafgjort 2-2 pÃ¥ hjemmebane mod FC Schalke 04. Ikke blot var det et dobbelt danskeropgør med to pÃ¥ hver side, der var ogsÃ¥ én tidligere Superliga-udlænding pÃ¥ banen. Rostock stillede op med Thomas Rasmussen og David Rasmussen, mens Schalke havde Christian B. Poulsen og Ebbe Sand i startopstillingen. Sand scorede kampens første mÃ¥l, i det 25. minut, efter hans skud blev rettet af og sejlede over Rostocks mÃ¥lmand, Mathias Schober. Sand havde muligheden, i 2. halvleg, til at øge udeholdets føring, men hans hovedstød blev pareret. I det 57. minut blev Thomas Rasmussen udskiftet med Rade Prica, der knap 10 minutter senere udlignede til 1-1 efter et indlæg fra David Rasmussen. Rostock kom foran 2-1 i det 70. minut, men blev reduceret til 10 mand i det 85. minut, da ogsÃ¥ svenske Marcus Allbäck blev præsenteret for det røde kort, og med én mands overtal lykkedes det Schalke, med kampens allersidste aktion, at udligne til slutresultatet 2-2. Prica og Allbäck skiftede senere til Superligaen. Allbäck, der tidligere havde optrÃ¥dt for Lyngby FC, til FC København i sommeren 2005, Prica til AaB i sommeren 2006. De tidligere klubkammerater mødtes i Superligaen første gang den 27. august 2006 til FC København 1-2 AaB.

2005
  1990

A-landsholdet spillede 1-1 i den første landskamp mod de Forenede Arabiske Emirater. Begge mÃ¥l faldt 10 minutter før tid i hver sin halvleg. John Larsen (Vejle BK) bragte danskerne foran pÃ¥ et straffespark, men araberne udlignede til slutstillingen pÃ¥ en helflugter, som Peter Schmeichel (Brøndby IF) ikke kunne holde fast men fik bugseret over mÃ¥llinjen. Dette var A-landsholdets officielle kamp nummer 537. Den foregÃ¥ende (536) blev spillet 15. november 1990, den efterfølgende (538) 14. februar 1990.

1990
  1983

I den engelske League Division Two vandt Charlton Athletic FC med 2-1 pÃ¥ hjemmebane over Cambridge United FC. For hjemmeholdet scorede Allan Simonsen pÃ¥ straffespark - karrierens eneste i engelsk ligafodbold.

1983
  1950

I den italienske Serie A kom Juventus FC foran 1-0 mod AC Milan pÃ¥ et mÃ¥l af John Hansen. Den svenske trio hos Milan og OL-guldvindere fra 1948, Gunnar Gren, Gunnar Nordahl og Nils Liedholm, ogsÃ¥ kaldet ″Gre-No-Li″ gik herefter til værks og milaneserne scorede hele syv gange til slutresultatet 1-7, hvilket til dato er Torino-klubbens største hjemme-nederlag i Serie A.

1950
  1888

Danmarks første egentlige fodboldturnering, Medaille Fodbold-Konkurrencen, blev pÃ¥begyndt pÃ¥ initiativ af KB, Kjøbenhavns Boldklub. I den første kamp vandt Boldklubben Haabet med 2-0 over Boldklubben Pollux pÃ¥ mÃ¥l af ″Hr. Frederiksen″ samt ″Hr. Sivertsen″. Finalen blev spillet 29. april 1888.