Historier
  455 minutters Superliga har AGF spillet uden at fĂĄ bolden over stregen

©danskfodbold.com

Superligaen: Lørdag 19. april 2014, kl. 12.44

AGF er to minutter fra klubrekord
  Der skal en hurtig AGF-scoring til i mandagens kamp mod Brøndby IF til, hvis ikke AGF skal sætte ny klubrekord i "længste mĂĄltørke". Pt. er spillet 455 minutter uden scoring, klubrekorden er 456...

Af Jan Vinberg Eliassen

Det kommer nok ikke bag pĂĄ nogen - eller ret mange - at AGF er inde i en mindre formkrise. Ses der pĂĄ AGF′s seneste fem Superligakampe, sĂĄ er de endt 0-3, 0-1, 0-1, 0-1 og 0-4, og de resultater betyder nul indsatte point pĂĄ kontoen. Men det betyder ogsĂĄ, at man skal helt tilbage til 22. runde og Danny Olsens scoring til 3-1 mod Randers FC, for at finde det seneste SuperligamĂĄl scoret af en AGF-spiller.

Siden det opgør har AGF som sagt spillet fem hele Superligakampe uden at score, og regnet til spillede minutter uden mål, så har AGF lige nu gang i en 455 minutters lang måltørke.

455 minutter er ikke klubrekord
Men det er godt nok tæt pĂĄ, for AGF′s længste periode uden scoring i Superligaen er pĂĄ 456 minutter. I sæsonen 2009/10 spillede AGF 0-0 mod Randers FC i 25. runde, og siden fulgte 0-2 mod AaB, 0-1 mod FC Midtjylland, 0-1 mod Brøndby IF og 0-3 mod HB Køge, og først i 7. minut i 30. runde mod Silkeborg IF fik Peter Graulund atter AGF pĂĄ mĂĄltavlen. AGF kom for øvrigt ud af mĂĄltørken med en sejr, for kampen mod Silkeborg IF blev vundet med 4-1.

Hvis de 456 minutters måltørke fra 2009/10-sæsonen skal tangeres, så mangler AGF blot et minut uden scoring – og to målløse minutter for at sætte en ny ”negativ” klubrekord.

Hvis ikke rekorden som minimum skal tangeres, så kræver det altså en scoring inden der er spillet 60 sekunder i næste kamp – hvor AGF skal møde Brøndby IF. Her er det da værd at notere, at Brøndby IF pt. er det hold i Superligaen, der er noteret for allerflest clean sheets (10).

Stadig et stykke til Superligarekorden
Skulle det lykkes for Brøndby IF at holde nullet mod AGF i 28. runde, sĂĄ vil AGF′s mĂĄltørke lyde pĂĄ 545 minutter uden scoring – men spillerne kan i sĂĄ fald ”glædes over”, at der endnu er et stykke vej op til Superligarekorden.

Den rekord tilhører Ikast FS, der i foråret 1991 formåede at spille 636 minutters Superligabold uden at score.

Skal AGF overtage denne rekord, så de skal altså undlade at score både mod Brøndby IF og ugen efter mod Viborg FF – og i den efterfølgende kamp mod OB undlade at score i kampens første to minutter. Sker det, så vil AGF sidde på Superligarekorden for længste måltørke.

Men mon ikke, at ”De hvi′e fra Fredensvang” meget gerne lever uden denne rekord.

Måltørker over 500 minutters varighed i Superligaen
636 minutter, Ikast FS (1991)
566 minutter, B 93 (1999)
559 minutter, Randers FC (2005)
555 minutter, Næstved IF (1995-1996)
548 minutter, Silkeborg IF (2001)
507 minutter, FC Midtjylland (2007-2008)

Seneste AGF-træffer | Da mĂĄltørken sluttede i 2010 | Ikast FS i 1991 (4.-9. runde) | Historiearkiv