Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Et rødt kort kan føre til bĂĄde en, to eller tre dages karantæne. Men kender du reglerne, er det helt logisk og let at forstĂĄ  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Søndag 16. november 2014, kl. 09.40
 
  Kend dine karantæneregler!  
  I efterdønningerne pĂĄ Christian Poulsens røde kort er der blevet snakket om hvor mange kort en sĂĄdan udvisning bør give. Vi har skĂĄret reglerne ud i pap. Læs dem, lær dem – og bliv klogere end dine venner!  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  I tiden efter at FC Københavns Christian Poulsen fik rødt kort mod FC Nordsjælland har der været mange kommentarer om en eventuel karantænes længde.

Lad os citere et par unavngivne fra nettet:

- Et rødt kort giver 24 strafpoint!
- Giver et rødt kort normalt ikke 3 dages karantæne?
- Når det er et grov forseelse, så må det give mere end de normale to dages karantæne.


Svarene på ovennævnte kommentarer er ”delvist sandt”, ”nej, men det kan det gøre” og ”egentlig ikke, direkte rødt for en grov forseelse giver normalt lige præcis to dage”.

Vi præciserer reglerne for gule og røde kort – samt hvornår der skal afsones karantæne:

Advarsler i Danmarksturneringen kan takseres med 3, 4 eller 6 strafpoint:
- 3 strafpoint for en mild forseelse
- 4 strafpoint for en middel forseelse
- 6 strafpoint for en grov forseelse

Udvisning efter to gule kort takseres med 9 point i tillæg, mens udvisning efter direkte rødt kort takseres med 24 point i tillæg.

Efter hver kamp tælles der point sammen, og hver gang en af disse strafpointgrænser passeres, falder der en karantænedag:

- 15, 30, 44, 58, 72, 86, 100, 114, 128 (og derefter individuelt).

Det virkelige eksempel
I 10. runde mødes F.C. København og Esbjerg fB i Telia Parken. Jonas Knudsen fra Esbjerg fB får to gule kort for to forseelser i kategorien ”middel”, og han udvises naturligvis. Efterfølgende får han 17 strafpoint (4+4+9). Jonas Knudsen havde inden kampen 8 strafpoint, og med yderligere 17 strafpoint hopper han op på 25 strafpoint. Det betyder passage af 15 – hvilket giver en enkelt karantænedag.

Det er samtidig værd at bemærke, at straks efter at have afsonet karantænen er Jonas Knudsen i karantænefare. For med 25 strafpoint er der blot fem point op til 30 strafpointgrænsen - ergo vil et enkelt gult kort til 6 strafpoint give Jonas Knudsen en ny "fridag".

Det tænkte eksempel
Spiller A har ikke fået et eneste kort i sæsonen, men i 14. runde begås et frispark, hvor spilleren gør sig skyldig i voldsom adfærd. Denne adfærd er ifølge fodboldloven lig med direkte rødt kort (og har status af en ”grov” forseelse). Dommeren udviser Spiller A, og efterfølgende tikker der 30 strafpoint (6+24) ind på kontoen. Det er lig med passage af to strafpointgrænser (15 og 30), og derfor koster forseelsen 2 karantænedage.

Det tænkte eksempel – med en ekstra krølle
Førnævnte spiller A fik 30 strafpoint for en grov forseelse i form af voldsom adfærd, og skal derfor afsone to karantænedage. I samme runde falder et rødt kort til Spiller B, ligeledes direkte rødt, ligeledes for en grov forseelse – og derfor koster den også 30 strafpoint.

Om end Spiller B’s forseelse er til direkte rød, mener mange, at den ikke er helt så grov som den forseelse Spiller A begik – men alligevel ender Spiller B op med tre dages karantæne.

Og hvorfor så det? Jo i det tænkte eksempel havde Spiller B 14 strafpoint stående på kontoen, og med yderligere 30 strafpoint passere hele tre strafpointgrænserne (15, 30 og 44). Passagen af tre strafpointgrænser giver derfor tre dages karantæne.

Hvad kan du udlede af ovenstĂĄende?
Kend ”dine” karantæneregler. Kend til de 3, 4 eller 6 strafpoint – og husk, at der kommer 9 ekstra point hvis rødt efter to gule, og 24 point i tillæg, hvis kortet er direkte rødt.

Et direkte rødt kort kan derfor give 27, 28 eller 30 strafpoint. Det betyder, at et direkte rødt kort kan give både en, to og tre dages karantæne – det hele afhænger af værdien af det røde kort, samt ikke mindst hvor mange strafpoint spilleren havde stående på kontoen med strafpoint. Fx vil en spiller der får direkte rødt for en mild forseelse (27 strafpoint) – og ikke har nogen point stående – blot passere strafpointgrænsen på 15 point. I det tilfælde koster det røde kort blot en enkelt karantænedag, mens spilleren med 14 point på kontoen – som illustreret i tilfældet overfor – vil kunne opnå passage af hele tre strafpointgrænser.

Læren er derfor: Kend dine karantæneregler! Og kender du reglerne grundigt, vil du kunne opnå en høj nørd-faktor i fodbolddiskussioner med vennerne – og få ret i mange diskussioner!

Yderligere information kan desuden findes pĂĄ dbu.dk
 
     
  Hvem er i karantænefare? | Disciplinære bestemmelser (DBU) | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier