Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AC Horsens   AGF   Brøndby IF   Esbjerg fB   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hobro IK   OB   Randers FC   SønderjyskE   Vejle BK   Vendsyssel FF   AaB  
                 
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  ″Farlige″ Frank Kristensen har 98 gange puttet bolden i kassen - ikke 100.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Søndag 14. marts 2010, kl. 17.01
 
  Frank Kristensen har nu scoret 98 mål!  
  Intet skulle glæde os mere end at lykønske FC Midtjyllands angriber, Frank Kristensen, med de 100 mål. Men, vi er endnu to mål fra milepælen.  
     
  Af Søren Elbech  
 
 
  Da Frank Kristensen kort før pause-fløjtet bragte FC Midtjylland foran 2-0 i opgøret hjemme mod AaB, så var det ikke hans Superliga-scoring nummer 100.

Vi gengiver her teksten fra vor artikel, dateret 31. oktober 2009, hvor vi første gang diskuterede sagen offentligt:

Lad det være sagt med det samme: vi er svært passionerede omkring rekorder, streaks, historisk-statistiske vinkler og når ”runde” hjørner opnås – det ved enhver læser af danskfodbold.com. Helt naturligt følger hermed en lige så stor passion for korrekte informationer og for at præsentere en research, som ikke findes andetsteds.

Vi synes, at diskussionen omkring Frank Kristensens målscoringer er mere fokuseret på nyhedsværdien af scoring nummer 100 end at få verificeret fakta, og derfor har spørgsmålet efterhånden antaget principiel karakter. Vi benytter derfor anledningen til at indvie vor læserskare i den bagvedliggende logik samt de generelle retningslinjer, vi benytter og som kan anvendes uanset resultatet af kampen.

Den 23. marts 2003 mødtes AB og FC Midtjylland på Gladsaxe Stadion. Oprindeligt endte kampen 1-2, og samtlige tre mål blev scoret af Frank Kristensen - herunder altså et selvmål. Med et kvarter tilbage af kampen havde AB indskiftet Lennart Lynge Larsen, men da han ikke var spilleberettiget, så blev kampens resultat efterfølgende af DBU - i henhold til Propositionerne for Danmarksturneringen i fodbold - omstødt til 0-3.

Hvor selve kampen står ved magt, f.eks. hvad angår spilleminutter og gule kort, så blev den sportslige udgang på kampen omgjort til en administrativ, skrivebords-afgørelse. Dette er hovedhjørnestenen i vor argumentation. Da kampens sportslige resultat ikke længere tæller, så kan målene – som akkumulerer til den sportslige afgørelse – ikke længere gælde. Som konsekvens har vi slettet såvel Frank Kristensens to scoringer for FC Midtjylland som det selvmål, han scorede til fordel for AB.

Nogle vil argumentere, eftersom FC Midtjylland vinder kampen med 3-0, at Frank Kristensens to mål da kan tælle som ”to ud af tre”. Men, hvad om FCM havde vundet den oprindelige kamp med 4-2 og Frank Kristensen havde scoret samtlige fire mål for midtjyderne? Resultatet ville fortsat blive omstødt til en 3-0 sejr, men ville så blot tre ud af fire mål tælle?

Eller, hvad om de fire mål var fordelt med to til Frank Kristensen og to til med-angriber Bo Hansen? Hvilken angriber skulle da give afkald på et mål?

Hvad med den omvendte situation? Altså: FC Midtjylland vinder 2-1, men efterfølgende opdages, at det var midtjyderne, som havde anvendt en ulovlig spiller, og AB dermed fik tilkendt en skrivebords-sejr på 3-0 - skulle Frank Kristensens mål så fortsat tælle? Hvis ja, så ville antallet af mål scoret af spillere akkumulere til to flere end det antal, klubben ville være opført med i tabellen.

Ovenstående eksempler skal illustrere logikken i at slette scoringerne samt vores holdning om at have klare og entydige retningslinjer, der er langtidsholdbare, fremfor opportunt at beslutte fra kamp til kamp, hvad der skal være gældende eller ej.

Vores metode betyder således også, at summen af FC Midtjylland-spilleres scoringer stemmer overens med klubbens samlede antal mål i Superligaen, eftersom 3-0 sejren mod AB i marts 2003 opføres som opnået ved tre "skrivebords-mål".

Vi runder af med kort at opremse, hvem der har scoret 100 mål i Superligaen, og hvem der er tæt på:
 
     
 
  # Navn   Klub(ber)   Mål   Min. pr. mål