Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  HB Køge har ligget sidst i tabellen, siden der var spillet 360 minutter af Superligaen, og dĂ©r kunne de meget vel ligge hele sæsonen...  
     
   
 
Superligaen: Lørdag 30. juli 2011, kl. 15.43
 
  Er den første nedrykker allerede fundet?  
  Indrømmet, det er meget tidligt pĂĄ Superliga-sæsonen 2011/12, men taber HB Køge søndag til Lyngby BK, sĂĄ bliver det Ă©n lang bundkamp for sydsjællænderne. Igen.  
     
  Af Søren Elbech  
 
 
  Efter blot to runder af Superliga-sæsonen 2011/12 har vi allerede kunnet konstatere nogle herlige fornyelser i tabellen:

- AC Horsens lå ikke blot først efter sæsonoptakten, østjyderne forsvarede duksepladsen sidste weekend

- HB Køge har ligget sidst siden de første 360 minutter af sæsonen var afviklet

Hvor vi i sidste uge stillede skarpt på “Den Gule Fare”, så retter vi nu blikket mod bunden af tabellen – og Aurelius Skarbalius’ tropper fra HB Køge.

Ingen klub har ligget sidst fra start til slut

Det er blot sjette gang siden turneringsomlægningen i 1995, at en klub ligger sidst efter såvel første som anden runde af en Superliga-sæson, jf. tabellen nedenfor. Udover, at det hidtil alene har været et jysk fænomen, så ses det også, at HB Køge kan finde trøst i statistikkerne, eftersom ingen klub nogensinde har ligget nummer 12 og sidst efter hver af de 33 runder i sæsonen.

På den anden side, så skal én gang jo være den første, og da tabellens eneste klubber med nul point, Lyngby BK og HB Køge, mødes på søndag, så får vi måske her et fingerpeg om, hvorvidt HB Køge – for tredje sæson i træk (fjerde, hvis vi indregner afslutningen på 2008/09-sæsonen, hvor Herfølge BK og Køge BK fusionerede) – kan tænkes at skulle planlægge næste sæson på et andet niveau.

Såfremt HB Køge taber – og dermed fortsat ligger sidst og efter de første tre runder af sæsonen – vil klubben blive den blot tredje, efter AGF i 2001/02 og Viborg FF i 2007/08, som har ageret agterlanterne så længe fra sæsonstarten.

”Rekorden” tilhører Viborg FF, der for fire år siden lå sidst efter de første syv runder af sæsonen. I 2007/08-sæsonens ottende runde vandt de grønblusede viborgensere med 2-0 over AGF og sendte dermed århusianerne ned på sidstepladsen. Netop AGF er Superliga-historiens hidtil eneste klub, der – til trods for at have ligget sidst de første fem runder af 2001/02-sæsonen – ikke er rykket ned efter en sæsonstart med to 12. pladser ud af to.

Der er fortsat håb – men de næste tre kampe er altafgørende

HB Køge har således lidt tid at gå på. Endnu da. Efter udekampen i Lyngby på søndag, så får sjællænderne besøg af de tredobbelte Danmarksmestre, FC København, inden endnu en styrkeprøve på udebane med et andet bundhold, FC Nordsjælland, venter.

Som det ses af tabellen nedenfor, skulle HB Køge få vendt situationen og komme fri af 12. pladsen, så – alt afhængig af, hvornår i sæsonen det hænder, naturligvis – behøver den ”afløsende” klub ikke at fortvivle. Det er nemlig endnu aldrig sket, at den nye klub på sidstepladsen er rykket ned den pågældende sæson.

Hele 77 gange har Lyngby BK mødt HB Køges moderklubber, Herfølge BK og Køge BK, i DM- og pokal-sammenhæng, men det er første gang siden den sydsjællandske fusion, at klubberne mødes. Herfølge BK tog i såvel 1996 som i 2005 imod Lyngby BK den 31. juli – og begge gange endt med sejr til hjemmeholdet, henholdvist 2-0 og 3-0.

Fortsætter HB Køge tilværelsen som ”elevator-klub” eller bliver 2011/12 endelig sæsonen med stabilitet for sydsjællænderne?
 
     
 
  Sćson   Klub   Antal 12. pladser
fra start
  Slut-
placering
  ″Aflřser″   Slut-
placering
 
  1995/96   Ikast FS   2   11   Viborg FF   8  
  1999/00   Vejle BK   2   11   OB   9  
  2001/02   AGF   5   10   Silkeborg IF   9  
  2002/03   Silkeborg IF   2   11   Esbjerg fB   5  
  2007/08   Viborg FF   7   11   AGF   10  
  2011/12   HB Křge   33   12   Ingen      

Tabellen er opdateret med afslutningen pĺ 2011/12-sćsonen

Denne artikel blev fřrste gang bragt i Tips-Bladet den 29. juli 2011

Lćs ogsĺ dette blogindlćg om samme emne, forfattet af
Steen Houman, Eliteidrćtskonsulent Team Danmarkprojektet

 
     
  Viborg FF i 2007/08 | HB Køges klubside | Detaljeret tabel | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier