Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Her får du pudsige tal og hændelser, målscorere, røde kort og, især, skæve vinkler om Superligaen.  
     
   
 
Superligaen: Mandag 30. april 2012, kl. 23.27
 
  Statistik og skæve vinkler om 28. runde  
  Her følger skæve vinkler og noter fra rundens spillede kampe. Vi holder øje med rekorder, streaks, runde tal og kuriøse begivenheder - og deler dem med fodbold-Danmark her!  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Lørdag den 28. april 2012:

FC Nordsjælland 5-3 AGF

  1. Det var 6. gang et hjemmehold vandt en Superligakamp med cifrene 5-3, og sidst det skete i Superligaen, der var det også på Farum Park, hvor FC Nordsjælland slog Viborg FF med 5-3.
  2. Det er 4. gang i denne sæson at FC Nordsjælland vinder tre Superligakampe i træk – og inden onsdagens opgør mod FC København, kan det altså bemærkes, at nordsjællænderne efter de tre første tilfælde er gået målløse fra banen i kamp fire – med 0-1, 0-0 og 0-1 til følge.
  3. ...Det var Søren Christensens første hattrick i Superligaen.
  4. Det var 5. hattrick af en FC Nordsjælland-spiller i Superligaen. Sidst det skete, var da Bajram Fetai scorede hattrick i FC Nordsjællands 4-1 sejr over Vejle BK den 18. maj 2009.
  5. Martin Jørgensen er nu to ud af to på straffespark i Superligaen, men hans scoring var også træffer nummer 650 i Superligaen på straffe – havde han brændt, havde det været straffespark nummer 200 der blev misbrugt i Superligaen.
  6. Peter Graulunds tre Superligascoringer i dette forår, er alle faldet i nederlag.
  7. Det er første gang siden november 2004, at der i Superligaen har været tre hattrick i samme måned.
  8. Det var 2. gang at FC Nordsjælland i en Superligakamp formåede at vende 0-2 til sejr. Omvendt var det 4. gang at AGF førte 2-0, men endte i taberens rolle.

Søndag den 29. april 2012:

Lyngby BK 1-2 FC Midtjylland

  1. Alle sæsonens tre indbyrdes opgør mellem Lyngby BK og FC Midtjylland er endt med en 2-1 sejr.
  2. Det var 2. gang i denne sæson, at der scores mod Lyngby BK i det 90. minut. Første gang var dog ikke helt så kostbart, idet FC Københavns César Santin ”blot” øgede fra 2-0 til 3-0.
  3. Tim Janssen scorede også i sæsonens første opgør mod Lyngby BK. Her var det dog til 1-0 i midtjydernes 2-1 sejr.

HB Køge 2-1 AC Horsens

  1. Det var første gang at HB Køge slog AC Horsens i Superligaen – de to klubber har dog kun mødt hinanden tre gange i alt.
  2. Det var blot 2. gang i denne Superligasæson, at HB Køge vandt en hjemmekamp. Første gang var i 6. runde, hvor HB Køge vandt med 3-0 over Silkeborg IF.
  3. AC Horsens har scoret i syv Superligaudekampe i træk, det er klubrekord for østjyderne.
  4. AC Horsens har misbrugt de seneste tre straffespark klubben er blevet tildelt i Superligaen – og har samlet set misbrugt tre ud af fire forsøg fra 11-metrs pletten i denne sæson.
  5. Ken Fagerberg spillede sin Superligakamp nummer50.
  6. Den 25. november 2007 sparkede Anders Nøhr straffespark for AC Horsens mod Viborg FF og brændte, og med dagens spildte chance fra 11-meters platten er Anders Nøhr nu nul ud af to forsøg. Anders Nøhr fik desuden den tvivlsomme ære, at være spilleren der for 200. gang brændte et straffespark i Superligaen.

SønderjyskE 3-3 Brøndby IF

  1. Det var 50. gang at resultatet 3-3 forekom i en Superligakamp.
  2. SønderjyskE har en gang før været med i en 3-3 kamp i Superligaen. Det var den 14. november 2010, hvor SønderjyskE og FC København spillede 3-3 på Haderslev Fodboldstadion.
  3. Det var første gang siden 11. runde, at Dennis Rommedahl fandt vej til netmaskerne. Dengang sikrede han Brøndby IF en 1-0 sejr over Lyngby BK.
  4. Seks mål i 1. halvleg er tæt på at være en tangering af Superligarekorden. Det er dog sket to gange, at der er blevet scoret syg gange i 1. halvleg. Første gang den 20. juni 1993 (AGF 3-7 Lyngby BK) og 2. gang den 4. april 2011 (FC Midtjylland 4-4 Lyngby BK)
  5. Quincy Antipas scorede sit 15. mål i Superligaen. Det var dog første scoring mod Brøndby IF.
  6. ...

FC København 3-0 AaB

  1. Carsten V. Jensen er ubesejret i sine 10 første Superligakampe som træner for FC København.
  2. Christian Bolaños scorede sæsonens første – og andet – Superligamål!
  3. Målet til 3-0 var FC Københavns Superligamål nummer 100 mod AaB.
  4. De seneste otte gange AaB har spillet Superliga i Parken har kun resulteret i et point (1-1), og det er også den eneste af de otte kampe hvor nordjyderne har fået scoret – målscoren i de seneste otte Superligakampe i Parken mellem FC København og AaB er 20-1.

Mandag den 30. april 2012:

Silkeborg IF 1-1 OB

  1. Det var 3. Superligahjemmekamp i træk, hvor Silkeborg IF ikke fik besejret OB.
  2. I Superligaen har Silkeborg IF og OB spillet uafgjort 1-1 syv gange, det bemærkelsesværdige er, at alle syv gange har det været med Silkeborg IF som hjemmehold.
  3. Henrik Tømrer Pedersen spillede sin Superligakamp nummer 200, ...næsten 17 år efter han fin sin debut i Superligaen, og for øvrigt scorede et enkelt mål i Silkeborgs 3-1 sejr over FC København.

Hvis du var til stede under rundens kampe eller ønsker at dele dine observationer med os, så brug endelig kommentar-feltet nedenfor!

 
     
  Stats om 25. runde | Stats om 26. runde | Stats om 27. runde | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slå rekorden?  
  Flere historier