Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AC Horsens   AGF   Brøndby IF   FC Helsingør   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hobro IK   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   SønderjyskE   AaB  
                 
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Her fĂĄr du pudsige tal og hændelser, mĂĄlscorere, røde kort og, især, skæve vinkler om Superligaen.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Mandag 12. november 2012, kl. 21.51
 
  Statistik og skæve vinkler om 16. runde  
  Her følger skæve vinkler og noter fra rundens spillede kampe. Vi holder øje med rekorder, streaks, runde tal og kuriøse begivenheder - og deler dem med fodbold-Danmark her!  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Mandag den 12. november 2012:

FC Midtjylland 0-0 Esbjerg fB

 1. Det var 10. gang at Lukáš Hrádecký holdt nullet i en Superligakamp.
 2. Jakob Haugaard fik for tredje gang spilletid i FCM-mĂĄlet, og midtjyderne har nu fĂĄet point alle tre gange Haugaard har vogtet buret.
 3. Det var Jakob Haugaards første clean sheet i Superligaen, hvor FC Midtjylland nu er noteret for 113 clean sheets. Esbjerg fB har holdt nullet 94 gange – og så er det for øvrigt FC København der, med 236 styks, har flest clean sheets i Superligaen.
 4. Esbjerg fB måtte for tredje Superligaudekamp gå fra banen uden af have scoret – dermed er de kun en udekamp fra at tangere ders klubrekord fra marts-april 2002.
 5. FC Midtjylland tangerede klubrekorden ved at have spillet tre Superligahjemmekampe i træk uafgjort.
 6. Esbjerg fB ikke slået FC Midtjylland på udebane i Superligaen siden den 9. september 2001. Det var det første Superligaopgør mellem de to klubber, og Esbjerg fB vandt opgøret på Ikast Stadion med 2-0.
 7. FC Midtjylland har aldrig tabt en Superligakamp til Esbjerg fB pĂĄ MCH Arena.
 8. FC Midtjylland fĂĄet point i de seneste fem Superligakampe mod Esbjerg.
 9. Det er fjerde gang de to klubber spiller 0-0 i Superligaen, og 0-0 er med fire forekomster det oftest forekommende uafgjorte resultat mellem de to klubber (de har to gange spillet 1-1 og to gange spillet 2-2).
 10. Esbjerg fB har for første gang spillet uafgjort 0-0 i to på hinanden følgende Superligaudekampe.
 11. Syv af FC Midtjyllands 26 røde kort er faldet i Superligaopgør mod Esbjerg fB.
 12. Kolja Afriyie har fået tre røde kort i Superligaen, to af dem er faldet imod Esbjerg fB og det tredje da han spillede for… Esbjerg fB!


Søndag den 11. november 2012:

FC København 4-0 AaB

 1. Det var 2. gang i denne sæson at Nicolai Jørgensen scorede to mål i en Superligakamp – sidst var da Silkeborg IF blev besejret 5-0 i Parken.
 2. AaB er nu alene på 2. pladsen over flest selvmål i Superligaen. De har nu lavet 22 selvmål, to færre end Silkeborg IF og et mere end AGF.
 3. Kenneth Emil Petersen er nu en af 44 spillere der har lavet to (eller flere) selvmĂĄl i Superligaen.
 4. FC København har scoret på 79 ud af 106 tilkendte straffespark. Københavnerne er stadig den eneste klub der har fået tilkendt mere end 100 straffespark i Superligaen – Brøndby IF er med 90 straffespark nummer 2 på listen.
 5. Det var 15. gang César Santin sparkede et straffespark i Superligaen. Brasilianeren har scoret på 12 af de 15 forsøg.
 6. AaB har tabt tre Superligakampe i træk, og er kun et nederlag fra at tangere klubrekorden.
 7. Som Superligatræner er Kent Nielsen stadig kun noteret for en sejr over FC København i 23 forsøg – nederlaget i dag var Kent Nielsens 20. nederlag til FC København, derudover har hans mandskaber hentet to uafgjorte i land.
 8. Det var 6. gang at FC København scorede fire mål i en 1. halvleg i Superligaen – det var en tangering af klubrekorden for flest mål i de første 45 minutter.
 9. FC København holdt for femte Superligakamp i træk nullet mod AaB hjemme i Parken – og det var 9. clean sheet mod AaB i Parken i løbet af de seneste 10 Superligakampe.
 10. I Superligaen har AaB stadig ikke besejret FC København i Parken siden den 5. maj 2007, hvor aalborgenserne vandt med 2-1.


Silkeborg IF 1-2 Brøndby IF

 1. Det var 30. gang at Brøndby IF vandt en Superligakamp over Silkeborg IF.
 2. Henrik ´Tømrer´ Pedersen scorede sæsonens første Superligamål – men også Superligamål nummer 70 i karrieren, alle er scoret for Silkeborg IF.
 3. Med dagens to scoringer har Brøndby IF scoret lige præcis 100 Superligamål mod Silkeborg IF – der til gengæld har scoret 70 gange mod de blågule i Superligaen.
 4. Brøndby IF havde ikke vundet i de seneste 12 Superligakampe. Sejren var den første i Superligaen, siden den den 30. juli slog Silkeborg IF med... 2-1.
 5. Sidst Simon Makienok Christoffersen scorede to mål i en Superligakamp var den 3. maj 2012. Dengang vandt Brøndby IF med et overskydende mål (3-2) over… Silkeborg IF!
 6. Brøndby IF har 11 gange i denne Superligasæson været bagud 0-1, og det var første gang de fik vendt 0-1 til sejr.
 7. Brøndby IF har 269 gange været bagud 0-1 i en Superligakamp, og med sejren i dag har Brøndby 45 gange vendt 0-1 til sejr.
 8. Brøndby IF har scoret 15 gange i denne Superligasæson – hele 12 af målene er faldet i 2. halvleg, dog er kun et enkelt mål scoret i det sidste lange 90. minut.
 9. Begge hold er stadig kun noteret for et clean sheet i Superligaen i denne sæson.
 10. Silkeborg IF og Brøndby IF har begge kun spillet en kamp på datoen den 11. november. Det var til gengæld mod hinanden i 2006, dengang var Silkeborg IF også foran med 1-0, men også dengang vandt Brøndby IF kampen – dog med cifrene 3-1.
 11. Efter dagens fyring kan Keld Bordinggaard konstatere, at han i 35 Superligakampe har hentet syv sejre, seks uafgjorte og 22 nederlag. Hans tropper har sammenlagt scoret 35 mĂĄl men lukket 83 mĂĄl ind.


OB 5-0 SønderjyskE

 1. Det var 6. gang at OB vandt en Superligahjemmekamp med cifrene 5-0
 2. 5-0 er OB´s største sejr over SønderjyskE i Superligaen.
 3. OB hentede sæsonens femte clean sheet i denne Superligasæson.
 4. Espen Ruud har nu scoret 15 SuperligamĂĄl.
 5. SønderjyskE havde scoret i seneste 8 Superligaudekampe, så det var første udekamp siden den 3. maj 2012 at de ikke fik scoret. Dengang tabte de til AC Horsens med... 0-5!
 6. Det er første gang i denne sæson, at OB har to clean sheets i træk i Superligaen.
 7. Krisztián Vadócz er den 6. ungarer i Superligaen – og for øvrigt den eneste ungarer der har scoret. Vadócz scorede sit 5. mål i Superligaen, hvilket bringer Ungarn op på en delt 38. plads over mest scorende nationer i Superligaen.
 8. Med to scoringer er Bashkim Kadrii den OB-spiller i truppen der har scoret flest Superligamål mod SønderjyskE. Kadrii er nu oppe på at have scoret fem Superligamål mod sønderjyderne.
 9. Det er målrigt når OB og Sønderjyske mødes i Superligaen i november. Det var tredje gang det skete, og der er scoret 17 mål i de tre kampe (4-2, 2-4, 5-0).


Lørdag den 10. november 2012:

FC Nordsjælland 2-2 Randers FC

 1. 1-0 efter 21 sekunder var hurtigste Randers FC scoring i Superligaen. Hurtigste Randers FC Superligamål var inden idag et selvmål af Kasper Bøgelund efter 53 sekunder da Randers FC slog AaB 3-1 i maj 2010.
 2. Alexander Fischer har nu scoret syv Superligamål, og med tre mål i denne sæson, så er det hans mest målrige Superligasæson nogensinde.
 3. Søren Christensen har en gang tidligere scoret mod Randers FC i Superligaen. Det var for fire år og en dag siden, men dengang fik FC Nordsjælland ikke indhentet Randers FC, for kronjyderne vandt kampen med 3-2.
 4. Det er tredje gang at FC Nordsjælland og Randers FC spiller 2-2 i Superligaen, alle tre 2-2 kampe er spillet i Farum.
 5. Nicolai Stokholm har scoret pĂĄ seks ud af ni straffespark i Superligaen.
 6. Nicolai Stokholm har nu scoret 40 SuperligamĂĄl.
 7. Randers FC har nu mødt FC Nordsjælland 12 gange på udebane, og Randers FC har stadig deres første sejr til gode på græsset i Farum.
 8. FC Nordjælland har ikke tabt de seneste 15 Superligahjemmekampe – klubrekorden lever videre, og blev altså forbedret med 2-2 mod Randers FC.


Fredag den 9. november 2012:

AC Horsens 2-0 AGF

 1. Alexander Juel Andersen har nu scoret fem Superligamål, og med tre mål i denne sæson, så er det hans mest målrige Superligasæson nogensinde.
 2. Det er anden gang Lasse Kryger scorer mod AGF i Superligaen. Første gang var i oktober 2005, hvor han bragte Esbjerg fB foran 1-0, opgøret endte dog uafgjort 2-2.
 3. AC Horsens fortsætter med at være Superligaens bedste hold til at holde nullet. De har nu otte clean sheets i 16 runder, to mere end Esbjerg fB og FC Nordsjælland.
 4. Davit Devdariani fik sit første røde kort i Superligaen. Kortet var det andet røde kort til en spiller fra Georgien, idet George Popkhadze fik rødt kort tilbage i 2007, da han blev udvist i Viborg FF´s 0-2 nederlag til Vejle BK.
 5. AGF har fået 57 røde kort i Superligaen, hvilket giver dem en andenplads over flest udvisninger. Allerflest har OB med 73 røde kort, mens FC København med 50 udvisniner ligger nummer tre.
 6. AC Horsens og AGF har en gang før spillet Superliga den 9. november. Det var i 2008, en kamp der sluttede 1-1.
 7. 4.228 tilskuere så AC Horsens vinde 2-0. Dermed har et seks-cifret antal tilskuere nu set AC Horsens mod AGF i Superligaen, da tilskuertotalen for de to klubbers indbyrdes opgør nu er 100.094.

 
     
  Stats fra 13. runde | Stats fra 14. runde | Stats fra 15. runde | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier