Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AC Horsens   AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Lyngby BK   OB   Randers FC   SønderjyskE   Vejle BK   AaB  
                 
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Ikke den store forskel i pointhøst, hvis man sammenligner den sidste runde i gruppespillene med de øvrige kampe.  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Europæisk fodbold: Fredag 19. december 2014, kl. 18.03
 
  111 point i 110 gruppespilskampe  
  Danske klubber har i snit hentet 0,95 point/kamp i gruppespillenes sidste kamp - mens snittet for de øvrige gruppespilskampe er 1,02. Ikke den store forskel, medmindre vi taler om Europa League...  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Via Twitter fik vi forleden et spørgsmĂĄl der – over to omgange – kort sagt ønskede svar pĂĄ, hvorvidt danske hold i et gruppespil har et dĂĄrligere pointgennemsnit i gruppespillets sidste kamp set i forhold til pointgennemsnittet i de øvrige kampe i gruppespillet.Vi har kigget isoleret på gruppespillene – med dansk deltagelse – i de europæiske turneringer, og har isoleret vores research til de gruppespil der har været i UEFA Champions League, UEFA-Cuppen samt UEFA Europa League. Tallene her i artiklen vedrører altså kun selve gruppespillet, og ikke kvalifikationskampe eller eventuelle forårskampe.

20 gange har danske klubber været med i et gruppespil, det er fordelt på:
• 7 gange i UEFA Champions League
• 5 UEFA-Cuppen
• 8 UEFA Europa League

De 20 gruppespil er fordelt pĂĄ blot seks klubber:
• FC København (9)
• AaB (4)
• OB (3)
• Brøndby IF (2)
• FC Nordsjælland (1)
• Esbjerg fB (1)

Alt i alt har de danske klubber indsamlet 111 point i 110 kampe, meget tæt på 1 point pr. kamp – men helt præcist 1,009090909 point pr. kamp…

Den runde i gruppespillene, hvor de danske klubber har klaret sig allerbedst, er 1. runde. Her har klubberne hentet 28 point i 20 kampe (lig 1,40 point/kamp).

Derimod har 2. og 3. runde ikke været specielt gode for de danske klubber, da det er de runder, hvor de danske klubber har klaret sig dårligst. Både i 2. og 3. runde er blot hentet 16 point i de 20 kampe (lig 0,8 point/kamp).

I den sidste runde (dvs. 6. runde i Champions League og Europa League, men 4. runde i den hedengangne UEFA-Cup), er der hentet 19 point i 20 kampe (eller 0,95 point/kamp).

Men tilbage til det indledende spørgsmål:
Har de danske hold i et gruppespil et dårligere pointgennemsnit i gruppespillets sidste kamp set i forhold til pointgennemsnittet i de øvrige kampe i gruppespillet?

Svaret er JA, men der er ikke den store forskel. Pointgennemsnittet i de 20 ”sidste kampe” er 0,95 point/kamp, mens gennemsnittet i alle øvrige kampe er 1,02 point/kamp.

Det skal dog siges, at ses der isoleret på Europa League, er der en markant forskel. Danske klubber har deltaget i otte gruppespil i Europa League, og hvor der i de fem første klubber er hentet 1,28 point/kamp – så er snittet i den sidste runde nede på 0,63 point/kamp.

Der er nemlig blot hentet fem point i de otte "sidste kampe" i Europa League. Kun FC København (4 point) og OB (1 point) har fået point i den sidste og potentielt afgørende runde.
 
     
  FCK i særdeles flot selskab | Medaljeoversigt | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slĂĄ rekorden?  
  Flere historier