Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Syvende medaljesæt til FC Midtjylland, men det første sæt guldmedaljer  
     
  ©danskfodbold.com  
 
Superligaen: Søndag 31. maj 2015, kl. 20.21
 
  Medaljefordelingen er klar  
  Efter 32. runde runde af Superligaen ligger det nu 100% fast hvem der vinder medaljerne, samt hvem der skal spille i 1. division i næsten sæson.  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  GULDET vindes af FC Midtjylland. Det er midtjydernes syvende sæt medaljer, men den første gang de hiver guldet i land. De resterende seks medaljesæt er fordelt pÃ¥ to gange sølv og fire gange bronze.

SØLVET går til FC København, der nu har fået medaljer i 18 af deres 23 sæsoner i Superligaen, og ganske imponerende har de også fået medaljer i 15 sæsoner i træk. At få medaljer 15 sæsoner i træk er ny rekord i DM-regi.

BRONZEN snupper Brøndby IF. Det er første gang siden sæsonen 2010/11 at Brøndby IF får medaljer, og samtidig er det 25. gang, at Brøndby IF vinder enten guld, sølv eller bronze.

Havde Randers FC besejret Brøndby IF, havde der stadig været en smule spænding om 3. pladsen, men efter 1-1 ligger det nu fast, at ligegyldigt hvad der sker i 33. runde, vil Randers FC slutte på 4. pladsen, hvilket er lig med kvalifikationskampe til UEFA Europa League.

NEDRYKKERNE
Det har længe været afgjort, at Silkeborg IF var en af årets nedrykkere. Til gengæld havde FC Vestsjælland med et godt forår sparket liv i kampen om den sidste nedrykningsplads, men efter at FC Vestsjælland tabte 1-2 på udebane mod Esbjerg fB, ligger det nu fast, at det bliver FC Vestsjælland og Silkeborg IF der i næste sæson skal spille 1. division.

Det er første gang at FC Vestsjælland rykker ud af Superligaen, men OK, det er også blot midtsjællændernes anden sæson i Superligaen.

Silkeborg IF har til gengæld prøvet at rykker ud af Superligaen tre gange før. I to af de tre tilfælde er Silkeborg IF vendt tilbage til Superligaen efter blot en sæson i 1. division, mens de efter nedrykningen i 2006/07 skulle bruge to sæsoner i landets næstbedste række, før de var klar til atter at spille med i Superligaen.

Silkeborg IF og FC Vestsjælland afløses i Superligaen af Viborg FF og AGF.

 
     
  Medaljer sæson for sæson | Fordelingen af medaljer | Stillingen 2014/15 | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slÃ¥ rekorden?  
  Flere historier