Husk mig Ikke oprettet? Klik her  
  AGF   Brøndby IF   FC København   FC Midtjylland   FC Nordsjælland   Hvidovre IF   Lyngby BK   OB   Randers FC   Silkeborg IF   Vejle BK   Viborg FF  
               
Information om cookies   Besøg os på Facebook   Følg os på Twitter   Gå til vores nyhedsfeed  
 
 
 
  Historier  
  Her får du pudsige tal og hændelser, målscorere, røde kort og, især, skæve vinkler om Superligaen.  
     
   
 
Superligaen: Søndag 2. september 2012, kl. 23.01
 
  Statistik og skæve vinkler om 8. runde  
  Her følger skæve vinkler og noter fra rundens spillede kampe. Vi holder øje med rekorder, streaks, runde tal og kuriøse begivenheder - og deler dem med fodbold-Danmark her!  
     
  Af Jan Vinberg Eliassen  
 
 
  Søndag den 2. september 2012:

OB 2-2 FC København

  1. Med seks Superligamål ligger Andres Cornelius nu på en delt 12. plads på listen over flest mål i Superligaen som teenanger – Peter Møller topper listen med 18 teenager-mål.
  2. De seneste to Superligakampe mellem OB og FC København er endt uafgjort – og uafgjort har også været resultatet i tre ud af de fire seneste Superligakampe mellem Fyns Hold og Byens Hold.
  3. I Superligaen var det 20. gang at FC København førte 2-1, men kun fik uafgjort – de øvrige 132 2-1 føringer er sluttet med 128 sejre og fire nederlag. føring
  4. Det var 3. gang at OB og FC København spillede uafgjort 2-2 i Superligaen, men første gang det skete i Odense.
  5. Andreas Johansen scorede sit Superligamål nummer 30, og har nu også scoret i samtlige sine seks sæsoner i Superligaen.
  6. Det var 32. gang Troels Bech stod i spidsen for et Superligahold i en kamp mod FC København, og han har nu fået uafgjort 12 gange – derudover har han tabt 16 kampe og blot vundet fire Superligakampe.
  7. Den 22-årige Marcus Pedersen blev den 10. nordmand til at repræsentere OB i Superligaen.
  8. César Santin spillede sin Superligakamp nummer 125 – alle kampe er spillet for FC København.
  9. FC København er stadig den eneste klub, der ikke har tabt en Superligakamp i denne sæson.


FC Nordsjælland 0-0 Brøndby IF

  1. Ikke siden 2004 havde FC Nordsjælland og Brøndby IF spillet en 0-0 kamp i Superligaen (i 2004 skete det dog to gange).
  2. Sidst det lykkedes for Brøndby IF at holde nullet i en Superligakamp, var den 1. april 2012 hvor Brøndby IF slog OB med 1-0.
  3. Det var Brøndby IF´s 10. Superligaudekamp i træk uden sejr.
  4. Det var FC Nordsjællands 10. Superligahjemmekamp i træk uden nederlag.
  5. I 8. runde holdt både Brøndby IF og FC Midtjylland nullet – og dermed er Silkeborg IF nu eneste klub uden et clean sheet i denne Superligasæson.
  6. Det var Brøndby IF´s udekamp nummer 350 i Superligaen – og 98. gang at de fik det ene point i en Superligaudekamp.
  7. Anders Randrup spillede sin Superligakamp nummer 125 – alle kampe er spillet for Brøndby IF.


FC Midtjylland 1-0 Esbjerg fB

  1. I Superligaen er FC Midtjylland stadig ubesejret på hjemmebane – og med 10 point for fire hjemmekampe, ligger de side om side med FC København på >”hjemmebane-tabellen” .
  2. Både FC Midtjylland og Esbjerg fB havde inden i dag spillet Superliga en gang før på datoen 2. september. FC Midtjylland vandt en et-måls sejr over Lyngby BK (2-1) og Esbjerg tabte med et enkelt mål til AC Horsens (3-4) – begge kampe blev spillet i 2007.
  3. Hvis der ses bort fra FC Midtjyllands allerførste Superligahjemmekamp mod Esbjerg, der blev tabt 0-2, så har midtjyderne fået minimum et point i de efterfølgende 14 hjemmekampe mod Esbjerg fB.
  4. Tre point og minus fem i målscore er marginalt bedre end Esbjerg fB´s dårligste udlæg i Superligaen – det var i >sæsonen 2008/09, hvor Esbjerg havde tre point og minus seks i målscore efter otte runder.
  5. Glen Riddershold har haft ansvaret for FC Midtjylland i to kampe mod Esbjerg fB, begge kampe er vundet 1-0 (første gang i april 2011).


Randers FC 0-1 AC Horsens

  1. Der blev uddelt 10 gule kort i Superligakempen mellem Randers FC og AC Horsens. Det er en tangering af Superligarekorden fra den 30. august 2008 - også her var Randers FC involveret, da det var i kampen OB 3-0 Randers FC.
  2. Henrik Toft har to gange scoret i Superligaen mod Randers FC, og begge gange bragt sin klub foran 1-0. Hvor det denne gang var lig et sejrsmål, så var det ikke tilfældet, da han scorede for HB Køge i et 1-2 nederlag den 1. april 2010.
  3. AC Horsens toppen Superligaen med fire clean sheets i denne sæson.
  4. AC Horsens har holdt nullet i de fire seneste Superligaudekampe - det er ny klubrekord - og så har de forøvrigt holdt nullet i fem af de seneste seks udekampe.
  5. Det var Randers FC´s første nederlag i Superligaen til AC Horsens i næsten 4½ år. Sidst Randers FC tabte til AC Horsens var den 30. marts 2008 - også dengang vandt AC Horsens med 1-0.
  6. Randers FC havde aldrig tidligere tabt en Superligahjemmekamp til AC Horsens. Inden dagens nederlag var det blevet til fire sejre og en uafgjort.
  7. Anders Nøhr spillede sin Superligakamp nummer 150.


Lørdag den 1. september 2012:

Silkeborg IF 0-4 AGF

  1. Jesper Mikkelsen er den 7. Superligaspiller der laver tre selvmål. Søren Skriver og Anders Østli har begge lavet fire selvmål.
  2. Silkeborg IF fastholder grebet i Superligaens 1. plads hvad angår antallet af selvmål. De har nu lavet 24 selvmål, og er dermed tre selvmål foran både AaB og AGF.
  3. Aron Jóhannsson er den 7. Superligaspiller til at lave seks mål på blot to Superligakampe. Rekorden tilhører Ebbe Sand og Steffen Højer, der begge har lavet syv mål på to Superligakampe.
  4. Peter Graulund har nu scoret i 14 Superligasæsoner, og dermed tangerer han Heine Fernandez´, Peter Møllers og Michael Hansens rekord. /nyheder.php?ID=731
  5. Peter Graulund har nu scoret 54 Superligamål for AGF, og ligger nu side om side med Thomas Thorninger på en delt førsteplads over flest Superligamål i AGF-trøjen.
  6. Peter Graulund brugte 10.800 minutter til at score sine 54 Superligamål for AGF - det er lige præcist 200,00 minut pr. scoring. Til sammenligning brugte Thomas Thorninger brugte 9.621 minutter til at score de 54 Superligamål, det er et mål for hver 178,2 minutters spilletid for AGF i Superligaen.
  7. Silkeborg IF har ikke scoret i sæsonens fire første hjemmekampe i Superligaen - det er kun AC Horsens der har præsteret det samme (juli-august 2005).
  8. Det var Silkeborg IF´s største hjemmebanenederlag i Superligaen, siden de tabte 1-7 til Brøndby IF den 13. august 2000.
  9. Det var fjerde gang, at en Superligaklub tabte sine fire første hjemmekampe fra sæsonstart. Det var anden gang for Silkeborg IF, der også er indehaver af rekorden på ni hjemmekampe i træk med nederlag.
  10. Det er anden gang at resultatet 0-4 forekommer to gange i samme spillerunde. Hidtil eneste gang var 32. runde i 1995/96, FC København 0-4 Brøndby IF samt Næstved IF 0-4 Herfølge BK.


Fredag den 31. august 2012:

SønderjyskE 0-4 AaB

  1. Det var første gang at AaB scorede fire mål i tre udebanekampe i træk i Danmarkturneringen.
  2. Kasper Kusk scorede karrierens 5. Superligamål - fire af dem er scoret i denne sæson.
  3. Med tre sæsonscoringer i Superligaen er Lasse Nielsen allerede nu sikker på, at dette bliver hans mest målrige Superligasæson nogensinde.
  4. Jeppe Curth har seks gange før scoret to (eller tre) mål i en Superligakamp. Med 49 mål for AaB i Superligaen, er Jeppe Curth nu kun fem mål fra at ligge på en delt førsteplads - sammen med Peter Rasmussen - på listen over flest Superligamål for AaB.
  5. Sidst Jeppe Curth scorede to mål i en Superligakamp, var den 8. maj 2008, hvor de vandt med 3-1 over AGF – og det var som bekendt den sæson der sluttede med AaB som Danmarksmestre.
  6. 19 mål efter otte runder er AaB´s 4. mest målrige start på Superligaen - rekorden er dog stadig de 24 mål, som nordjyderne i 1994/95 havde scoret efter blot otte runder.
  7. SønderjyskE har tabt de tre seneste hjemmekampe i Superligaen, og de er efter fredagens nederlag til AaB nu oppe på, at have tabt 50 hjemmekampe i Superligaen.
  8. Det var AaB´s første Superligasejr i Haderslev siden den 31. august 2008, hvor AaB vandt med 1-2.
  9. Det var 5. gang at SønderjyskE tabte 0-4 på hjemmebane i Superligaen – sidst det skete var mod OB den 5. december 2011.
 
     
  Stats fra 5. runde | Stats fra 6. runde | Stats fra 7. runde | Historiearkiv  
     
 
 
 
  Søg i historier  
     
 
 
     
 
  Historier om dansk fodbold  
  Ikke set yngre siden 1970  
  Silkeborg IF sætter ny Superligarekord  
  Karantænereglerne er blevet justeret  
  Straffespark nummer 1.000  
  FCKs 11. mesterskab og et par rekorder  
  29 hjemmekampe uden nederlag  
  Søndagskamp nr. 3.000  
  OB bedst fra 11-meters pletten  
  Falk scorede nr. 1.200 for OB  
  Kan FC København udbygge rekorden?  
  Kan Bruninho slå rekorden?  
  Flere historier