Esbjerg fB har krammet pĂĄ AaB, blandt andet har de fĂĄet point de sidste fire gange de har spillet Superliga i Aalborg.

Superligaen: Mandag 24. september 2012, kl. 22.10

Her følger skæve vinkler og noter fra rundens spillede kampe. Vi holder øje med rekorder, streaks, runde tal og kuriøse begivenheder - og deler dem med fodbold-Danmark her!

Af Jan Vinberg Eliassen

Mandag den 24. september 2012:

AaB 0-2 Esbjerg fB

1. AaB har ikke slĂĄet Esbjerg fB i Superligaen siden den 16. november 2008. Dengang vandt AaB med 2-1.
  2. Efb fået point i fire seneste besøg i Aalborg - og det i form af uafgjort, sejr, uafgjort og sejr.
  3. Martin Braithwaite har scoret fem Superligamål i denne sæson (og totalt), og det gør ham til klubbens topscorer - faktisk har han scoret lige præcis halvdelen af Esbjergs mål i Superligaen i denne sæson.
  4. På trods af at Esbjerg fB er at finde helt nede på 9. pladsen, så ligger de alligevel på en delt 1. plads på listen over clean sheets i denne sæson. Esbjerg fB, AC Horsens og AaB har alle fire clean sheets.
  5. Esbjerg fB´s startopstilling havde en gennemsnitsalder på 23 år 313 dage, det er esbjergensernes næstyngste startoptilling nogensinde i Superligaen, kun "undergået" af 23 år 265 dage da de den 28. juli 2012 tabte 1-2 til SønderjyskE.
  6. Sidst Esbjerg fB vandt 2-0 i en Superligaudekamp, var den 21. august 2010 - dengang var modstanderen... AaB.
  7. Som træner har Kent Nielsen 19 gange stået overfor Esbjerg fB i Superligaen - i løbet af de første 14 opgør vandt Kent Nielsens hold ni sejre, men i de seneste fem opgør har Esbjerg fået 11 ud af 15 muligt point.
  8. Lasse Nielsen fik for 100. gang fuld spilletid i en Superligakamp.

Søndag den 23. september 2012:

FC København 5-0 Silkeborg IF

1. Fire mål i en 1. halvleg er en tangering af FC Københavns Superligarekord – det er sket fire gange før, at københavnerne har nettet fire gange i de første 45 minutter.
  2. 5-0 er den største sejr i opgør mellem FC København og Silkeborg IF. Inden søndagens kamp var den største sejrsmargin tre mål i indbyrdes Superligaopgør mellem FC København og Silkeborg IF.
  3. Med ni mål i Superligaen er Andreas Cornelius den 5. mest scorende teenager i Superligaen – og der er stadig 12 Superligakampe at spille inden han runder de 20 år.
  4. Nicolai Jørgensen scorede sit 5. Superligamål i sin 10. Superligakamp.
  5. Det var 2. gang i denne Superligasæson, at Silkeborg IF kom bagud 0-4 i det 33. minut. Første gang det skete tabte de også med fem overskydende mål – dog lykkedes det for Silkeborg IF at score i 1-6 nederlaget til FC Nordsjælland.
  6. Det er 3. gang at FC København vinder en Superligahjemmekamp med cifrene 5-0. De to første gange er det gået ud over AGF og OB.
  7. Johan Wiland blev noteret for sit 43. clean sheet – men da det var clean sheet nummer 233 til FC København, så er klubben nu alene på 1. pladsen over flest clean sheets i Superligaen – Brøndby IF har 232 styks på 2. pladsen og AaB 202 clean sheets på 3. pladsen.
  8. Ariël Jacobs er den 6. FCK-træner der er ubesejret i sine første 10 Superligakampe. De første fem var Kent Karlsson, Benny Johansen, Roland Nilsson, Hans Backe og Carsten V. Jensen.
  9. Martin Vingaard ligger, medn tre scoringer, på en delt 15. plads over spillere der har scores flest mål mod Silkeborg IF i Superligaen. To af målene er scoret for FC København, mens det tredje er scoret i Esbjerg-trøjen.
  10. FC København har nu scoret 90 mål mod Silkeborg IF i Superligaen.
  11. Silkeborg IF har ikke vundet en Superligakamp mod FC København i Parken siden de den 14. maj 2006 vandt med 3-2.

FC Midtjylland 1-1 Brøndby IF

1. Brøndby IF har sat ny klubrekord i Superligaen ved at have spillet uafgjort for 5. Superligakamp i træk.
  2. Brøndby IF har nu fået tilkendt 90 straffespark i Superligaen – de har scoret på 70 af dem.
  3. Sidst FC Midtjylland begik straffespark var den 15. maj 2011, dengang var modstanderen også Brøndby IF, men Kasper Jensen reddede forsøger fra Michael Krohn-Dehli og midtjyderne vandt kampen 1-0.
  4. Mads Albæk er med sin 3. Superligascoring i denne sæson nu nummer to på midtjydernes topscorerliste – øverst på listen er Sylvester Igboun med fire træffere.
  5. Brøndby IF har ikke vundet i Herning siden den 5. maj 2010, hvor de blågule vandt 4-2. De efterfølgende fire kampe i Herning er endt med tre sejre til FC Midtjylland og en uafgjort.
  6. FC Midtjylland har scoret i de seneste 10 Superligahjemmekampe
  7. Det var femte gang, at Brøndby IF fik en spiller udvist i et Superligaopgør mod FC Midtjylland. De fem kampe er endt med tre nederlag og to uafgjorte.
  8. Clarence Goodson fejrede sin Superligakamp nummer 50 med sit første røde kort i Superligaen, hvor det samtidig var rødt kort nummer 45 til Brøndby IF.
  9. Michael Tykgaard har nu udvist fem spillere i Superligaen – det var første gang det var en spiller fra Brøndby IF.
  10. Både FC Midtjylland og Brøndby IF er stadig kun noteret for et clean sheet i denne Superligasæson.
  11. Det var fjerde gang i denne Superligasæson, at Brøndby IF førte 1-0. De fire kampe er endt med sejr, to uafgjort og et nederlag.

AC Horsens 2-2 OB

1. Krisztián Vadócz blev den 7. OB-spiller der scorede i sin Superligadebut – seneste spiller til at score i sin OB debut var Peter Utaka, han scorede til 2-0 da OB i september 2008 slog SønderjyskE 2-0.
  2. Krisztián Vadócz er den 6. ungarer i Superligaens historie – men den første af ungarerne der kommer på måltavlen.
  3. Morten Rasmussen blev den 19. AC Horsens spiller til at blive udvist i Superligaen.
  4. Fem af de seneste seks røde kort som Lars Christoffersen har givet til en AC Horsens spiller er faldet i 1. halvleg – to af dem endda i det 41. minut.
  5. Alexander Juel Andersen har scoret to Superligamål i denne sæson, begge er faldet i kampe der sluttede 2-2 (Brøndby IF 2-2 AC Horsens).
  6. AC Horsens har lavet to selvmål i denne sæson, begge er faldet i kampe der sluttede 2-2 (AC Horsens 2-2 FC Midtjylland).
  7. Der scores altid i disse Superligaopgør. De to første Superligaopgør mellem AC Horsens og OB sluttede godt nok 0-0, men siden da – lig med i de seneste 17 Superligakampe mellem de to hold – har kampen som minimum altid budt på en scoring.
  8. Troels Bech har, som træner, i 15 opgør mod AC Horsens blot vundet to kampe – begge i 2011 og begge gange lød sejren på 2-1 til Silkeborg IF.

Lørdag den 22. september 2012:

FC Nordsjælland 1-1 Randers FC

1. Det er fjerde gang at FC Nordsjælland spiller uafgjort i to på hinanden følgende Superligahjemmekampe - to uafgjorte hjemmekampe i træk er også en tangering af klubrekorden for nordsjællænderne.
  2. Ronnie Schwartz har nu scoret to mål mod FC Nordsjælland, og begge gange har det været det sidste mål i kampe der endte 1-1, første gang i marts 2010, hvor han sikrede AaB 1-1 i kampens sidste minut.
  3. Randers FC spillede for 11. gang en Superligakamp i Farum, og fik for femte uafgjort - de er dog stadig uden sejr, da FC Nordsjælland har vundet de resterende seks kampe.
  4. FC Nordsjælland er ubesejrede i 11 Superligahjemmekampe i træk – det er en tangering af klubrekorden.
  5. Randers FC spillede deres 55. Superligakamp i træk uden at blive ramt af en udvisning. Sidst de fik en mand udvist var den 22. marts 2010, hvor Tidiane Sane blev udvist i en 1-1 kamp mod Brøndby IF.
  6. FC Nordsjælland har for første gang i deres Superligahistorie scoret 20 mål efter 10 runder.
  7. Det var første gang at Kasper Hjulmand som træner stod overfor Randers FC sammen med FC Nordsjælland - og han har stadig ikke besejret det, for som Lyngby-træner mødte han Randers tre gange, og det endte i et nederlag (0-3) og to uafgjorte (2-2 og 0-0).
  8. FC Nordsjælland har nu tre gange spillet Superliga den 22. september, og de har stadig ikke tabt på denne dato – for de har fået 0-0 mod Brøndby IF (2004) og vundet 2-1 over AGF (2007).

Fredag den 21. september 2012:

AGF 2-2 SønderjyskE

1. Selvmålet af Kenneth Stenild bringer SønderjyskE op på en delt 4. plads over flest selvmål i Superligaen. Der er de, med 16 selvmål, placeret side om side med Esbjerg fB, men stadig et stykke efter Silkeborg IF (24), AaB (21) og AGF (21).
  2. Det var det 2. selvmål i Superligaen scoret på datoen 21. september – første gang det skete var i 2008, hvor Michael Beauchamp lavede selvmål da AaB tabte 0-3 til FC København i Parken.
  3. Aron Jóhannsson scorede sit 10. sæsonmål – men 10 mål efter 10 runder er ikke Superligarekord i AGF, for i 1993/94 sæsonen havde Søren Andersen scoret 11 mål efter 10 runder. Derudover havde Håvard Flo også scoret 10 mål efter 10 runder i 1996/97-sæsonen.
  4. Tre af Tommy Bechmanns seks Superligamål for SønderjyskE er scoret mod AGF – og totalt har han lavet fem mål i Superligaen mod AGF.
  5. AGF har ført 118 gange været foran 2-0 i Superligaen. 10. gange er det endt uafgjort, fire kampe er tabt og de resterende 104 er vundet.
  6. Omvendt har SønderjyskE 63 gange været bagud 0-2 i Superligaen, en af disse kampe er vundet – og tre gange har de fået uafgjort efter at have været nede 0-2.
  7. Der er scoret 12 mål i denne Superligasæson i det 90. minut. Tre gange er det SønderjyskE der har nettet så sent i kampen, og havde det ikke været for disse scoringer, så havde de manglet fem point. I 3. runde blev 1-1 til 2-1 i 90. minut mod Esbjerg fB, i 5. runde blev 0-0 til 1-0 mod Brøndby IF og i dag var det så 1-2 der blev til 2-2 mod AGF.
  8. I 2008 mødes AGF og SønderjyskE også den 21. september – dengang vandt AGF med 2-1, sejren blev sikret af Dioh Williams med et mål i det… 90. minut!
  9. AGF har to gange i denne sæson smidt en føring i det 90 minut, først mod AaB i 1. runde og nu mod SønderjyskE – altså et samlet pointtab på fire.
  10. Med dagens ene point mod AGF er SønderjyskE nu oppe på at have hentet 200 point i Superligaen.